13 Aralık 2011 Salı

Dr.Hauschka Türkiye Facebook'ta

Merhaba :)
Son bir kaç gündür Dr.Hauschka ismini bir çok blogda görür oldum. Daha önce ürünlerini hiç kullanmadığım için bir araştırma yaptım. Sitelerinde yer alan bilgileri okuduktan sonra bende büyük merak uyandıran Dr.Hauschka dan birazda size bahsetmek istedim. 
Eğer sizde okuyacağınız bilgilerden sonra ürünlerini denemek için sabırsızlanıyorsanız  Dr.Hauschka Facebook sitesinde ürünlerle tanışmanız için güzel bir fırsat var. Kaçırmayın derim :)

"Dr.Hauschka Cilt Bakım ürünleri, 1935 yılında Avusturyalı kimyager Dr.Rudolf Hauschka'nın antroposofik ve homeopatik ilaçlar üretmek üzere kuruduğu WALA şirketi tarafından Almanya'da üretiliyor. 1960'lı yıllarda Estetisyen Elizabeth Sigmund ile "Bilim ve Doğanın Buluştuğu Nokta" fikriyle ve özel bir üretim prosesi olan "ritmik yöntem" kullanılarak ilk ürünler geliştiriliyor. "Ritmik yöntem" sayesinde medikal özellikli bitkilerden, koruyucu ve alkol kullanılmaksızın bozulmadan kalabilen su bazlı özütler elde ediliyor. Yaşamın sırrının hayatın ‘ritmi’nde olduğu görüşünden yola çıkan uzmanlar; bu özel ekstrelerle ürünlerin çekirdeğini oluşturuyor"


WALA Bitki Bahçesi

Swabia Dağlarının yoğun killi toprağında bir tıbbi bitki bahçesi mi? Eckwalden çiftçileri, WALA’nın 1950’lerde yeni projesi için tarla aramasına şüpheyle yaklaşmışlardı. Rudolf Hauschka, yeni şirket binasının inşaat alanının hemen arkasında uzanan dağların yamacında bataklık bir mera satın aldı ve WALA bahçıvanları o zamandan beri biyodinamik metotlar kullanarak bu arazide bitki yetiştiriyor. Yıllar sonra, toprak kolayca ufalanır ve kolayca işlenir hale gelmiştir.
Bahçıvanlar, şu anda, 4.5 hektardan daha geniş bir alanda WALA ürünlerinin üretiminde kullanılmak üzere 150’den fazla farklı medikal bitki yetiştiriyor; kelebekler, yusufçuklar, kurbağalar ve semenderler nilüferlerin, derenin, arı kovanlarının, çayırların ve koruların ortasına yuvalarını yapıyorlar. 




Biyodinamik Tarım Nedir?

1924 yılında Dr. Rudolf Steiner tarafından geliştirilen bu yöntem, bahçeyi biraz daha kapalı bir sistem olarak kabul eder. Tohum ve bahçe atıklarının doğal yolla çürütülerek organik maddece zengin bir yapı olan kompost, doğadan geleni yine doğaya kazandıran kendi kendine üretimin en önemli parçasıdır.
Bahçıvanlar, kompostun daha iyi ayrışmasını sağlamak ve bitkilerin böceklere ve hastalıklara karşı olan direncini güçlendirmek için çeşitli bitki preparasyonları kullanırlar. Bitkilerle ilgili işlerin çoğu elle yapılır. WALA bahçıvanları, bitkileri ekerken ve hasat ederken, doğanın ritmine göre hareket eder.
Sonuç, güçlü, sağlıklı bitkiler - yani Dr. Hauschka Skin Care ürünlerinin çekirdeği…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Blog linkinizi bırakmak için yazdığınız yorumlar yayınlanmıyacaktır. Bilginize!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...