20 Ekim 2011 Perşembe

Çabuk kırılan ve soyulan tırnaklara son

Merhaba arkadaşlar.
Çabuk kırılan ve soyuk soyuk olan tırnaklar bir çoğumuzun sorunu. Bu sorunu ortadan tamamen kaldıran bir şey var evet :) Hemde dünya para vererek satın alacağınız herhangi bir krem yada benzeri birşey değil. Sadece menekşe yağı ve birazcık limon :) Daha önce burdaki yazımda menekşe yağından sizlere birazcık bahsetmiştim. 
Menekşe yağının saç için çok faydalı bir yağ olduğunu okumuştum. Açıkçası tırnaklarda bu şekilde mucizevi bir etki yaratabileceğinden pek ümitli değildim. Bir forumda okuduğum mesaj üzerine bu yağı gidip aldım ve denedim. O gün bugündür kendisiyle pek içli dışlıyız :)) (Okuduğum mesajda mesajı yazan bayana bu yağı aktarın tırnakları çabuk uzaması için tavsiye ettiği yazıyordu.)


Ben bu yağı kullanmaya başlamadan önce tırnaklarım ne yaparsam yapayım uzamıyordu. Birazcık uzasa soyuk soyuk olmaya başlıyor ve kırılıyordu. Hamur gibi yumuşak tırnaklarım vardı desem abartmış olmam. Bu yağ ile beraber dax sulphur isimli kremide kullanıyorum. İkisi ayrılmaz ikili :) Dax sulphur u vimjoda bulabilirsiniz. 
Zeytinyağı+limon karışımını bilmeyen yoktur sanırım. Bu karışımın tırnakları sertleştirdiği söylenir fakat bende hiçte öyle bir etki yaratmıyor malesef. Aksine tırnaklarımın beyaz yerlerini şeffaflaştırıyor ve tırnaklarımı daha beter bir şekilde yumuşatıyor. Benden başka kimseye bu tarz bir etkisi oluyormu merak ediyorum. Bu tarz bişey yaşayan var ise yorum bırakırsa çok sevinirim. Anormallik bendemi bileyim :))))
Bu karışımdan yola çıkarak menekşe yağının içine limon koymak gibi bir şey düşündüm.Düşünmekle kalmadım yaptımda :) Bir şişe menekşe yağını daha büyükçe bir şişeye aktardım. Daha sonra içine bir tane limon sıkarak tırnaklarıma özellikle yatmadan önce ve banyodan çıkar çıkmaz masaj yaparak uyguladım. Gün içerisinde aklıma geldikçede yaptığımı söyleyebilirim. Yağı tırnaklarım iyice emdikten sonrada dax sulphuru sürdüm. Bu süreç limon+menekşe yağı karışımım bitene kadar devam etti. Bunları uygularkende oje kullanmamaya dikkat ettim. Çok mecbur kalmadıkça sürmedim açıkçası. Bu süreç yaklaşık 1.5 ay gibi bir süre. Bu süre içerisinde tırnaklarımdaki soyuk soyuk olma sorunu tamamen ortadan kalktı. Artık en ufak bir soyulma sorunu yaşamıyorum. Tırnaklarımın sertliğini anlatmak için nasıl bir cümle kursam bilemiyorum:) Ne kadar sert olduklarını siz düşünün artık. Fotoğrafta görmüş olduğunuz şişeyi bugün aldım. Bu sefer içine limon sıkmadan denemeyi düşünüyorum. 
Bir kaç haftadır bu yağı kullanmadığımı söyleyebilirim. Kullanmadığım zamanlarda tırnaklarım eski haline dönmediler. Hala daha aynılar.
Tırnaklarınızla başınız dertteyse mutlaka aktardan  menekşe yağı alın ve 1 - 1.5 ay gibi bir süre sürekli olarak kullanın. Dax sulphuruda beraberinde kullanırsanız daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. 
Menekşe yağının fiyatı markasına göre 4-6 tl arasında değişiyor.
Dax sulphur un fiyatı ise vimjoda 8.50 tl + kargo.

10 yorum:

  1. süpermiş gerçekten.fiyatı da uygun en yakın zamanda bakıcam.teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canım. Mutlaka bak. Kime tavsiye ettiysem bir süre sonra hepside memnun kaldıklarını söyleyen mesajlarla geri dönüş yaptılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde sizin anlattığınız gibi büyük bir tırnak sorunum var dr.gittim çeşitli ürünler kullandım vitaminler aldım fakat hiç bunu denemedim inanın bu durum beni çok üzüyor.tırnaklarım o kadar güçsüz ki katmanlarada ayrılıyor oje sürerek kötü görüntüsünü yok etmeye çalışıyorum şimdi yaklaşık 1 aydır dr. verdiği n balsam adlı tırnak bakım kremini kullanıyorum fakat daha tırnaklarımda bir farklılık göremedim tırnağım resmen katlar arasında balonlaşıp arkasından kuru bir toprak gibi çatlıyor ayrılıyor şimdi yazınızı okudum ne olur banada bir yol gösterin

      Sil
    2. Merhaba, sizin bahsettiğiniz sorun başka sağlık problemlerinin sebep olduğu etkilerde olabilir bilemiyorum. Çünkü vitamin ve doktorun verdiği bir balsamıda kullandığınızı yazmışsınız. Verilen balsamın etki etme aşaması uzun sürüyor olabilir. Oje sürüyorum demişsiniz. Belki sürdüğünüz ojeden dolayı balsam bir türlü etkisini göstermiyor olabilir. Bir süre ojesiz kullanmayı deneyin ve etkilerini gözlemleyin. Doktorunuzun kullanım önerilerinide dikkate alın derim. Tüm söyleneni yapıyor ve faydasını göremiyorsanız tekrar doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Görüşünce bu menekşe yağı işinide bir danışabilirsiniz belki. Şimdi benim bu yazdıklarım sizin sorununuz için etkili olurmu veya daha kötü bir hale getirirmi bilemiyorum. Bu yüzden doktorunuzla görüşmenizde fayda var.
      Umarım en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz. Sevgiler...

      Sil
  3. Süper yaaa nasıl daha önce görmemişim bu yazını canım :)) Hemen denicem yardım için çoook teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  4. @mervenin dünyası Rica ederim canım. Bugüne kadar kime tavsiye ettiysem hepside memnun kalıp teşekkür etti. Seninde memnun kalacağından adım gibi eminim :)

    YanıtlaSil
  5. menekşe yağı bende de inanılmaz işe yaradı. 2 haftadır düzenli kullanıyorum. tırnak yüzeyim pürüzsüzleşti, tırnaklarım daha sert ve hoş gözüküyor ve tabiiki de uzamasında da bir hızlanma söz konusu. ben menekşe yağını tırnaklara iyi geldiğini senin blogunda görüp uygulamaya başlamıştım bunun için teşekkürler :)


    http://nailygirl.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım benim çok sevindim faydasını görüp bu şekilde geri dönüş yapmana :)

      Sil
  6. tüh tüh 😔 bu yazıyı ne geç farketmişim. ne sally hansen'ler mavala'lar kalyonlar kullandım. yok yok ne sürdüysem olmadı. kat kat ayrılıyor tırnaklarım. ojenin de etkisi vardır tabiki ama mavala base coat sürsem bile faydası olmadı.

    YanıtlaSil
  7. hemen bugün tavsiyenize uyup deneyeceğim. sonucu yazarım. çözüm olursa size çooook dua ederim. bir de n- balsam çom yararlı oluyor. kesinlikle tavsiye ederim ama işte bunlarda oje sürülemiyor.

    YanıtlaSil



Blog linkinizi bırakmak için yazdığınız yorumlar yayınlanmıyacaktır. Bilginize!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...