27 Nisan 2012 Cuma

Ebay Alışverişim


Merhaba :)
14 Nisan tarihinde yaptığım Ebay alışverişimin paketi nihayet bugün elime ulaştı. Aşağıda gördüğünüz ürünleri km718 isimli satıcıdan aldım. Bu satıcının ismini bir kaç blogda iyi şekilde gördüğüm için tercih etmiştim fakat hiç memnun kalmadığımı belirtmeden geçemiyeceğim. 
Siparişimi verdikten sonra adres bilgilerimde sokak isminin hatalı olduğunu görüp hemen güncelledim ve satıcıya mail + ebay üzerinden mesaj gönderdim. Kendisi mesajlarımı ve mailimi dikkate almadı ve bir kaç gün sonra kendisine sert bir mail atarak uyardım. Sert mailimden sonra lütfedip cevap verdi. Mailimde ülkemizdeki gümrük sorunundan bahsedip pakete kozmetikle alakalı bir şey yazmamasınıda tembihlemiştim. Son fotoğrafta gördüğünüz gibi bu uyarımı dikkate almış. Fakat  adres hakkında yaptığım bilgilendirmeye rağmen yanlış adresi yazıp göndermiş. Neyseki paketim kaybolmadan elime ulaştı. Bir daha kendisinden alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Memnun kalmadığım içinde kimseye tavsiye etmiyorum.

Neyse gelelim aldıklarıma :)
15 parçadan oluşan fırça setinin fiyatı $3.99
5 parçadan oluşan noktalama setinin (nedesem bilemedim:D) fiyatı ise $2.97
Yani toplamda hepsine $6.96 ödedim. Kargo ücretini satıcı karşıladı.







27 yorum:

  1. ah bu kargodur gümrüktür sorunlarımız çilelerimiz ne zaman bitecek bizim çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. http://ladymoreworld.blogspot.com/2012/04/ebay-ve-dbms-kozmetik-alsverisi.html

    ayy aynı şeyleri almışız.. Haha Güle güle kullan (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eneee hakikaten ya :D Sende güle güle kullan canım :)

      Sil
  3. Selam Aswang. E.bay'ın alışveriş siste mi nasıl? Türkiye için çok fazla gemi nakliye ücreti alınıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, benim alışveriş yaptığım satıcıda bu ürünler ücretsiz kargo seçeneği ile satılıyordu. Bu benim ilk ebay alışverişim olduğu için nakliye kargo konusunda herhangi bir şey söyleyemiyeceğim. Çünkü satıcıdan satıcıya ve ürünün boyutuna-ağırlığına görede değişkenlik gösterebilir diye düşünüyorum. Ödeme konusuna gelicek olursam ben paypal üzerinden kredi kartı ile ödeme yaptım. Direk site üzerindende ödemeyi yapabilirsin.

      Sil
    2. Aswang sen 15 parçalık fırça seti için ssdece 3.99 dolar, yani yaklaşık olarak 8 lira mı ödedin. :)))

      Sil
    3. Şuanki kura göre 3.99 Dolar 7.01 TL gözüküyor. O günkü kura göre fotoğrafta gördüğün tüm ürünlere 13 TL ödedim canım :)

      Sil
    4. Ay süpermiş. Ben Etsy'den alışveriş yapıyordum şimdiye kadar. Gemi gümrük derken astarı yüzünden pahalıya geliyordu. Mesela 8.99 dolarlık çok güzel bir fırça seti gördüm ben şimdi e bay da. Kargo bedava. Hiçbir gemi ücreti falan ödemeden yaklaşık 15 liraya almış mı oluyorum bunu? Cehaletimi bağışla kusura bakma çok soru sordum ama e bay dediğin gibiyse, bizim hiç MAC ürünleri için bağdat caddesinde sürünmemiz gerekmiyor o zaman. :)))

      Sil
    5. Gümrükten kozmetik ürünlerinin geçmesi gerçekten sorun oluyor mu, neden? Şimdi biz bu güzel makyaj ürünlerini yurt dışından alamıyormuyuz yani. :(( Çok soru sordum ama :S

      Sil
    6. Canım Free Shipping yazıyorsa kargo ücreti ödemiyorsun orada ne yazıyorsa o evet :)
      Kozmetik ürünleri malesefki gümrükte takılıyorlar. Tek tük geçirenler arada çıkıyor ama riske girip boşuna para harcamaya gerek yok bence. Sonuçta yasak yani. Fırçalar aksesuar sınıfına girdiğinden dolayı gümrükte bir problem olmuyor. Fırçası gümrükte takılanı hiç duymadım şimdiye kadar. Bu arada yukarıda görüğün fırçalar makyaj için değil nail art için olan fırçalar.
      Bulduğun fırçaların kalitesini bilemem ama MAC fırça için sen yine bağdat caddesine git :) Ebayda orjinalini bulabileceğini pek sanmıyorum. Son olarak takipsiz kargo seçeneğiyle geldiğinide belirteyim. Yani ptt görevlisi apartman girişine bırakıp gidiyor. Kargonun sana ulaşmadan kaybolma ihtimalide olabiliyor. Bu benim yurt dışından yaptığım 3. alışveriş. Ben kaybolma gibi bir sorun yaşamadım ama yaşayanlarda arada çıkıyor.

      Sil
    7. Ayy, çok yazık oldu. :( Teşekkürler Aswang.

      Sil
    8. Aswangçiğim senin de kafanı yordum ama, bu ebayda kozmetik harici ürünler geçebiliyor mu gümrükten? Çünkü fırçalar küpeler falan filan hepsi çok güzel ve ucuz. Bu tip ürünler alsam onların da kargoda kaybolma ihtimali var mı?

      Sil
    9. Bir kaç çanta takı küpe falan ısmarladım. Bunlarda bir sorun çıkar mı? Ay ne kadar şaşkolozum dimi online alışveriş konusunda. :S

      Sil
    10. Canım illa geçiyor gibi kesin bir şey söylemiyim. Şimdi söylerim geçmez takılır bişey olur üzülürüm. Umarım aldıkların sorunsuz şekilde eline ulaşır. Gözün apartman girişinde olsun :) Çünkü takipsiz kargoyla gelicekse kapına getirmiyorlar

      Sil
  4. noktalama nedir merak ettim iyi günler de kullan...
    http://berrinnsbeautybag.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım satın almak istersen ismi dotting tool diye geçiyor. Manikürde hayal gücüne bağlı olarak işlevi değişen noktalama aracı diyebilirim. En basitinden bu aletle puantiyeli bir manikür yapabilirsin :)

      Sil
  5. vay anasınııı birileri bizim planları gerçekleştirmiş :)) Ayrıntıları görüşmek lazım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşün düşün yeter beee dedim siparişi verdim gitti :D

      Sil
  6. sorun yaşamana üzüldüm benim yazıma dayanarak aldın bir de :( neyseki sorunsuz olarak eline ulaşmış. İyi günlerde güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :)
      ya sana yorum yazdıktan sonra kime yazmıştım kime yazmıştım diye aradım taradım bulamadım. Yorum yazdığın iyi oldu çatlamıştım yani:D
      Üzülme canım ben o satıcıyı başka bloglardada görmüştüm. En son senin yazını okuyup gaza gelip sipariş verdim heheh :)

      Sil
    2. sevindim o zaman :) güle güle kullan canım. türkiyede ne yazık ki eBay dan çok çok ucuza alıp çok pahalı fiyatlara satıyorlar bir çok ürünü. aynı dotting toolu 33 tl ye görmüştüm ben. Erkek arkadaşım $197 fotoğraf makinesi için lens aldı. türkiyede bazı uyanıklar eBaydan alıp bu fiyata hatta belki de daha ucuza alıp 900 tl ye 1000 tl ye satıyorlar. bu yüzden çok tercih ediyorum eBay'ı :) ürünleri ucuza aldığımızı düşünüp mutlu oluyorum.

      Sil
    3. Tanesini 10 TL ye satan bile var ya. Gerçek fiyatları ortada yani resmen uyanıklık yapmaya çalışıyorlar

      Sil
  7. ben buraya yorum yazarken elektrikler kesilmişti galiba. :D
    çinlilerle anlaşılmıyor sanırım ingilizceleri epey kötü. ben de birkaç parça yüzük almıştım. önceden combined shipping seçiyorduk, sepete at yoktu. combined shippingi unutmuşum hemen mail attım hepsini birlikte bir pakete koyup yollar mısınız diye. adam da sadece "ok" yazan bir cevap atmıştı ama hepsi ayrı ayrı paketlerde gelmişti. :D kaybolmadan gelmelerine şükrettim minicik paketlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allahıım sadee ok demek :D Off of :D İyi bari kaybolmadan gelivermiş hepsi canım :)
      Bende ilgisizliğinden dolayı sinirlenip iptal edicektim ama iptal edilmiomuş sanırım. Yada biz beceremedik bilmiyorum :D

      Sil
  8. selam :) oncelıkle aldıklarını gule gule canım
    bende bugun ılk ebay sıparısımı verdım bu satıcından aldım bakalım merakla gelmesını beklıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Umarım aldıkların sorunsuz şekilde eline ulaşır :)

      Sil



Blog linkinizi bırakmak için yazdığınız yorumlar yayınlanmıyacaktır. Bilginize!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...